Joakim Andersson värvades från Vetlanda till Villa och har gjort 62 mål hittills! Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Värvningen Jockes 62 mål hjälpte Villa till SM-final

Uppdaterad
Publicerad

På lördag spelar Villa Lidköping SM-final i bandy för femte gången. Fyra gånger har det slutat med silver. Nu är spelarna och hela staden inriktade på guld.

I april värvades Joakim Andersson och Johan Löfstedt från Vetlanda till Villa. De båda har lyckats infria de höga förväntningarna och tillsammans gjort hela 88 mål!

– Det kommer att bli en tuff match, men jag hoppas förstås att vi vinner, säger Joakim Andersson som inte vill göra för stor affär av att han gjort hela 62 mål.

Lugn uppladdning

Överhuvudtaget satsar Villa på att ladda lugnt inför SM-finalen.

– Vi kommer att se det som en vanlig match den här gången och åker upp samma dag, säger tränaren Martin Arvidsson.

Annars brukar laget åka upp dagen innan till viktiga matcher, men tanken är att skapa lugn kring finalen.

– Det brukar vara lite mer ståhej runtomkring, men jag tror att killarna på det hör viset kommer att vara lite mer avslappnade och fokusera på rätt saker, menar Martin.

Tror på guld

Skyttekungen Joakim Andersson tror starkt på Villas chanser att stå där med segerbucklan på lördag.

– Det är små marginaler, men vi har hållit en väldig hög nivå hela säsongen, så vi har väldigt bra möjligheter, säger Joakim Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.