Preliminärt får Västra Götalands kommuner dela på 752 miljoner kronor. Foto: Pontus Lundahl / TT

Västra Götaland får ytterligare 752 miljoner ur statens krispaket

Uppdaterad
Publicerad

På en presskonferens som hölls under torsdagen presenterade januaripartierna hur pengarna i det nya krispaketet ska fördelas. Preliminärt får Västra Götalands kommuner dela på 752 miljoner kronor.

Många kommuner och regioner drabbas hårt ekonomisk till följd av coronavirusets utbrott. Därför har nu regeringen, tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna föreslagit ett tillskott i vårändringsbudgeten för 2020 som syftar till att täcka de stora extra kostnaderna som hälso- och sjukvårdssystemet och omsorg nu utsätts för just nu.

I det nya stödpaketet som regeringen och samarbetspartierna presenterade får Västra Götalands kommuner dela på 752 miljoner.

Coronaviruset i Västsverige

”Är nödvändiga pengar”

Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Axel Josefson (M), välkomnar regeringens tillskott.

– Många kommuner är  i ett ansträngt läge och många har kraftiga kostnadsökningar och har minskade skatteintäkter på grund viruset. Redan nu står många i ett kärvt ekonomiskt läge så jag tycker att det är bra beslut från regeringen att skicka ut dessa pengar, säger Axel Josefson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet