Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Västra Götalandsregionen: Nu blir det tydligare vilket vaccin som erbjuds Foto: SVT

Västra Götalandsregionen: Nu blir det tydligare vilket vaccin som erbjuds

Uppdaterad
Publicerad

FAS 4 har inletts på flera ställen i Västra Götalandsregionen och det innebär att personer fyllda 55 år och uppåt nu kan gå och vaccinera sig. Samtidigt blir det nu tydligare vilket vaccin man erbjuds.

– Det är viktigt att man känner sig trygg med det vaccin man får, säger Kristine Rygge vaccinationssamordnare Västra Götalandsregionen.

Tillgången på vaccin är god och det har inneburit att regionen på flera håll nu öppnat upp för 55+ att vaccinera sig. Kristine Rygge som är vaccinssamordnare i Västra Götalandsregionen hoppas att detta ska påminna de äldre som ännu inte vaccinerat sig om att det finns gott om vaccin och att det är hög tid att boka en tid.

–Till slut blir detta med att vi inte har något vaccin en sanning som man har svårt att rucka på, men nu har vi faktiskt vaccin och då är det viktigt att visa det. Vi hoppas på en positiv effekt av detta.

Hon menar att om det nu finns vaccin så finns det ingen anledning att bromsa på en del ställen för att vänta in andra.

–Har vi 55-plusare som står och knackar på och vi har tider så är det klart att vi ska köra på.

Patienter som tackat nej

SVT har tidigare berättat om patienter som kommit för att vaccinera sig men tackat nej när de fått veta att det var Astras vaccin som erbjöds. Nu ska det bli tydligare redan innan vilket vaccin man kommer få.

–Det är viktigt att man inte känner någon oro när man ska vaccinera sig. Därför är vi nu tydligare med vilket vaccin som erbjuds så att man kan fatta beslut innan man kommer så att det inte slutar med tomma tider, säger Katrin Rygge vaccinationssamordnare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet