Foto: SVT

Krögare om alkoholförbudet: ”En dödsstöt för vår bransch”

Uppdaterad
Publicerad

För att bromsa den skenande coronasmittan föreslår regeringen ett alkoholförbud efter 22 på krogen från och med nästa fredag. Ett tufft besked för krögare som länge kämpat i motvind. 

I klippet ovan hör du reaktionerna på regeringens förslag

Många krogar i Göteborg har redan tidigare haft det svårt men nu menar vissa krögare och nattklubbsägare att botten är nådd.

Coronapandemin

– Det största problemet tycker jag är att man gör detta med så kort varsel, utan någon som helst framförhållning. Vi tvingas ju säga upp människor här direkt, säger Park Lanes ägare Magnus Albrektsson.

– Jag tror ju inte att folk kommer att sluta att dricka alkohol efter klockan 22:00. Ur det mänskliga perspektivet så förstår jag beslutet, men som krogägare så tycker jag inte att det är känns särskilt väl genomtänkt, säger Mattias Jakob, som äger krogkedjan Ölstugan Tullen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet