Foto: TT/Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen förbereder sig för farliga viruset

Uppdaterad
Publicerad

Oron för det så kallade coronaviruset som sprids mellan människor i kinesiska Wuhan-provinsen har också nått Västsverige. Såväl Västra Götalandsregionen som Volvo-företag agerar nu för att minska risken att drabbas.

Göteborgs-posten rapporterar att Volvo Cars nu stoppar alla resor till Wuhan-provinsen, för att förhindra att personal ska riskera att smittas av viruset.

-  Vi följer situationen kring coronaviruset i Kina noggrant och vår lokala krisgrupp i Asien har stoppat alla resor till Wuhan. För övriga och internationella resor så har WHO ännu inte rekommenderat några restriktioner, skriver Stefan Elfström presstalesperson från Volvo Cars i ett mejl till GP.

Coronaviruset i Västsverige

Även AB Volvo begränsar personalens resor till den drabbade provinsen, med undantag för om det är absolut nödvändigt, eller om personal bor i området.

Se i klippet hur Västra Götalandsregionen förbereder sig för en smitta här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet