Västtrafik har enligt förare problem med fuskåkare som trycker på knappen ”ångra”. Foto: SVT

Västtrafik fördubblar antalet biljettkontroller

Uppdaterad
Publicerad

Chansen att träffa på Västtrafiks biljetkontrollanter fördubblas från och med april 2018.

– Det är efter önskemål från personal och kunder, de tycker inte om att se att andra fuskar, säger Lena Jovén vid Västtrafiks presstjänst.

Satsningen på ett fördubblat antal kontroller grundar sig enligt Lena Jovén inte i att Västtrafik ser chansen att tjäna mer pengar, utan handlar om att man vill markera att man inte accepterar fuskåkandet som enligt bolaget är utbrett, inte minst i Göteborg.

– Vi har inte kontroller för att det ska bära sig utan för att hålla nere fuskandet på en så låg nivå som möjligt, säger Lena Jovén.

Under 2018 är planen att fem miljoner resenärer ska kontrolleras. I samband med den nya satsningen i april kommer Västtrafik även att byta leverantör av kontrollerna, det blir då ISS iställer för Securitas som kommer att kolla biljetterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.