Arrangerad bild på en datahacker. Foto: NTB Scanpix

Västtrafik räds nya internet-attacker under toppmötet

Publicerad

Fredagen den 17 november kommer att bli en stökig dag för göteborgarna.
EU-toppmötet på Eriksberg innebär att trafiken i stora delar av centrala staden kommer att stängas av och nu rustar Västtrafik för att hantera nya överbelastnings-attacker mot bolagets hemsida och app.

Vill du ha koll på hur bussar, spårvagnar och båtar går den 17 november gör du bäst i att kolla in tidtabellen dagen innan. Risken är nämligen att Västtrafiks hemsida kommer att drabbas av nya överbelastningsattacker under toppmötet.

– Det känns ju som att de vill skapa kaos. De här personerna som ligger bakom attackerna vill ha uppmärksamhet och de passar gärna på i samband med när det är stökigt i stan, som vid NMRs demonstration nyligen, säger Håkan Fransson som är it-chef på Västtrafik.

Extra bemanning

Västtrafik kommer att ha extra bemanning under toppmötet för att kunna hantera eventuella attacker.

– Det vi kan göra är att snabbt spåra och spärra de som attackerar. Vi kommer att ha inne både extra teknisk personal, extra personal från säkerhetsavdelningen och informatörer, säger Håkan Fransson.

Nu uppmanar Västtrafik resenärerna att planera sina resor den 17 november, i förväg. Att helt enkelt kolla tidtabellen någon dag innan.

– Vi kommer att göra allt i vår makt för att få allt att funka. Men som resenär är det alltid bra att förbereda sig.

LÄS MER: Västtrafik utsatt för IT-attack

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer