Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera inställda avgångar inför ovädret drog in över Västsverige på onsdagen. Hör SVT:s meteorolog Emma Härenstam. Foto: SVT

SMHI utökade varning för skyfall – flera tågavgångar har ställts in

Uppdaterad
Publicerad

Ett oväder med risk för både skyfall och åska drog in över Sverige på onsdagen. SMHI:s gula varning utökades till ett större område över södra Sverige. I Västsverige ställde Västtrafik in flera tågavgångar.

De berörda sträckorna är Göteborg – Strömstad och Göteborg – Örebro som har inställda avgångar under onsdagen. Orsaken är det ovädret som drar in över Götaland.

Uppemot 60 millimeter

Regnet drog in från väst. Enligt prognoserna kan det komma stora mängder regn på kort tid, uppemot 40–60 millimeter, på sina håll.

Varningen gäller från södra Skåne upp till Leksand och Nyköping i öst från och med lunch till och med klockan 23 på kvällen.

– Det är inte bara regnet som ställer till problem, vi har också en hel del åska. Blixtnedslag kan ge konsekvenser som problem i elförsörjningen och tågtrafiken,, säger Emma Härenstam, meteorolog på SVT.

I Skagerrak väntas kuling på 14-17m/s. Enligt SMHI kan det innebära problem för små fritidsbåtar och små yrkesfartyg.

Även avgångar på sträckan Varberg – Borås ställs in under onsdagen, avgångarna ersätts med buss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.