Foto: SVT

Västtrafiks storsatsning på biljettkontroller stoppas

Publicerad

Västtrafiks storsatsning på fler biljettkontroller ligger för tillfället på is. Anledningen är att Securitas, som tidigare skött jakten på tjuvåkarna, förlorat uppdraget och har därmed överklagat upphandlingen, vilket DN var först med att rapportera om.

Initialt var det tänkt att antalet biljettkontroller skulle fyrdubblas i och med det nya avtalet, det vill säga från 2,5 miljoner till 10 miljoner biljettkontroller per år. Men så har det inte blivit.

Överklagat beslutet

Hittills har Securitas skött biljettkontrollen men vid en ny upphandling gick uppdraget istället till företaget ISS. Det beslutet har Securitas nu överklagat, vilket satt stopp på hela processen. Enligt Dagens Nyheter kan ISS till exempel inte utbilda sin personal i biljetthantering utan ett avgörande beslut i frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.