David Ahlborg tvingades stänga sinrestaurang på Tjörn mitt i serveringen. Foto: SVT

Tvingades stänga restaurangen – stopp i kranen

Publicerad

Mitt i serveringen slutade vattnet komma ur kranen på David Ahlborgs restaurang. Då tvingades man stänga – mitt i en av de viktigaste perioderna på året.

Hör hotell- och restaurangchefen David Ahlborg om hur de drabbades av vattenstoppet – klippet.

Det var på fredagskvällen som stora delar av Tjörn blev utan vatten sedan ett av kommunens vattenverk drabbades av elfel. Anledningen är att det förbrukas för mycket vatten så de kommunala pumparna hinner inte med att fylla upp systemet. När Tjörns kommun försökte öka kapaciteten på fredagen höll inte elsystemet.

Då blev det stopp i kranen på David Ahlborgs restaurang SH12 i Skärhamn. Han tog då beslutet att stänga restaurangen, trots att dom är mitt i den viktigaste perioden på året. Restaurangen är fullsatt hela dagarna.

– Vi är mitt i covid och renlighet är A och O, säger hotell- och restaurangchefen David Ahlborg.

Att det är kapacitetsbrist i vattensystemet på Tjörn är känt sedan länge, och Tjörns kommun arbetar på flera sätt med att öka kapaciteten. Bland annat är man mitt i processen att installera en större pump som klarar att leverera till hushållen under sommarmånaderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.