Viktor från Göteborg tog hem titeln som svensk mästare i fotbollsfreestyle för andra året i rad. Foto: Privat

Viktor från Göteborg – svensk mästare i fotbollsfreestyle

Publicerad

Förra årets regerande mästare tog hem titeln i år igen. Viktor Olofsson från Göteborg vann SM-finalen i fotbollsfreestyle i helgen.

I Frejaskolan i Frölunda gjorde under lördagen 16 finalister upp om vem som skulle ta hem titeln som svensk mästare i fotbollsfreestyle.

Efter åttondels- kvart- och semifinalen stor det klart mellan två personer. Förra årets mästare Viktor Olofsson och Jojje Lindgård. Efter en tuff finalmatch stod det klart, Viktor Olofsson försvarade sin titel som svensk mästare.

– Det känns skönt verkligen, det var skönt att plocka hem segern igen. Det var en lättnad, helt klart. Det kändes bra hela vägen och jag hade tränat väldigt väldigt hårt. Jag kände mig i bra form och hade det mesta under kontroll, säger Viktor Olofsson.

Nu väntar finalen i Miami den 15 november där finalister från ett 50-tal länder möts. Fram till dess är det ännu hårdare träning som gäller.

– Senast slutade jag topp 8. Man tränar ruggigt mycket inför, jag ska försöka träna på lite nya grejer, nya kombinationer. När det börjar närma sig är det mesta repetition. Det blir en heltidssatsning med 2-4 timmar träning varje dag kombinerat med fys och stretch eftersom det är lätt att gå sönder när man tränar så hårt, säger Viktor Olofsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.