När räddningstjänsten var på plats hade boende i huset lyckats släcka branden med en handsläckare.  Foto: SVT

Villa började brinna efter blixtnedslag – familj släckte branden själva

Uppdaterad
Publicerad
Under torsdagskvällen började en villa i centrala Bollebygd brinna efter ett blixtnedslag, när räddningstjänsten kom till platsen hade familjen redan lyckats släcka branden med hjälp av en handsläckare.
– Det är positivt att de hade den intiativförmågan och kraften att göra en egen insats, säger Bo Sandström, inre befäl vid räddningstjänsten i Borås.

Det var strax efter klockan 18 på torsdagseftermiddagen som räddningstjänsten i Borås larmades till en villa i centrala Bollebyggd, där det brunnit efter ett blixtnedslag.

När räddningstjänsten var på plats hade boende i huset lyckats släcka branden med en handsläckare. 

– Det var i princip bara en kontrollåtgärd från vår sida, för att se till att branden inte spridit sig, säger Bo Sjöström. 

”Bra att de hade en handsläckare”

Han är positiv till familjens insats

– Det är väldigt bra att familjen hade den intiativförmågan och kraften till att göra en egen insats, samt att de hade en handsläckare, säger han.

Enligt räddningstjänsten ska inga personer ha kommit till skada. Men byggnaden ska ha skadats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer