Visa alla (2)

Villa i brand i Uddevalla

Publicerad

En villa i Uddevalla har under natten totalförstörts i en omfattande brand. Räddningstjänsten lät villan brinna ned till grunden och händelsen utreds nu som misstänkt mordbrand.

Sex personer är skrivna på adressen i området Helenedal, men enligt polisens uppgifter ska ingen person ha kommit till skada.

– Huset stod tomt. När vi kom till platsen var branden fullt utvecklad och det var för varmt för att gå in med rökdykare. Vi fick koncentrera oss på att hindra en spridning av branden, säger Mattias Bergenheim, styrkeledare på Räddningstjänsten Mitt Bohuslän till SVT på måndagsmorgonen.

Flera villor ligger tätt intill varandra i området och risken för spridning till intilliggande garage och grannvilla var länge överhängande. Räddningstjänsten kunde dock låta villan brinna ned utan att närliggande byggnader tog skada.

– Det gick bra ändå trots förutsättningarna. Nu (klockan sex på måndagsmorgonen, reds. anm.) har vi en liten styrka kvar på platsen för mindre glödbränder, säger Mattias Bergenheim.

Utreds som mordbrand

Larmet kom in klockan 00.10 och drygt tio brandmän fanns på plats för att bekämpa branden.

Brandorsaken är oklar, men händelsen utreds som misstänkt mordbrand och platsen kommer att stängas av för en brandteknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer