Villa övertänd i Vara

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst ryckte under tisdagsmorgonen ut till en övertänd villa i Vara. Branden var så pass omfattande att man gett upp om att rädda villan.

Det var vid 9-tiden under tisdagsförmiddagen som räddningstjänst och polis larmades. En villa stod i brand i Bitterna, mellan Vedum och Herrljunga.

– Där är det en villabrand som är fullt utvecklad. Det är övertänt, säger Robert Hansen, styrkeledare vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg.

Ägare bortrest

Till en början var det oklart om det befann sig personer eller djur i byggnaden. Därför skickades också ett antal ambulanser till platsen.

– Men det visade sig att ägaren var bortrest, säger Robert Hansen.

Räddningstjänsten bedömer sedan att branden är såpass omfattande att man fokuserar på att förhindra en spridning, snarare än att försöka rädda huset. Två styrkor befinner sig på platsen och sprutar med slang från utsidan, berättar Robert Hansen.

– Vi kommer vara kvar några timmar under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.