Foto: SVT

Villabrand i Lundby i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten fick larmet strax före kl.13:30. Enligt räddningstjänsten har branden startat i en husvagn som står nära ett hus.

Branden, som startade i en husvagn som stod på tomten, tog sig via fasaden in i husets takvåning. När räddningstjänsten anlände var det mycket rök på platsen och en rökpelare som syntes över Ramberget.

Risk för spridning

I inledningsskedet befarade räddningstjänsten att det fanns en spridningsrisk till nästa hus, men strax efter 14 hade man begränsat den risken och bedömde att branden var under kontroll.

Räddningstjänstens ledningscentral hade vid 14-tiden inte fått information kring om de boende i huset fanns på platsen och inte heller några uppgifter om skadade personer.

Eftersläckning under kvällen

Räddningstjänsten var till en början på plats med 7 enheter. När branden var under kontroll kunde de dra ner på antalet styrkor.

– Nu håller vi på med eftersläckningsarbete och beräknar att vara kvar med en enhet en bit in på kvällen, sa Daniel Svensmark, larm och lednings operatör vid räddningstjänsten.

Vad som har orsakat branden var under kvällen oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.