Villabrand utanför Falköping

Uppdaterad
Publicerad

En granne larmade. När räddningstjänsten kom till platsen var villan bortom räddning.

– Vi valde att låta det brinna ner då det fanns indikationer om att det fanns gasflaskor där inne, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare i Falköping.

Klockan 20.30 på fredagen fick räddningstjänsten larm om en villabrand utanför Falköping. Enligt räddningstjänsten var det en granne som ringt in och larmat om branden.

– Det var en fullt utvecklad brand när vi kom dit, säger Tony Engdahl.

Explosion vid branden

Räddningstjänsten befarade under kvällen att det kunde finnas gasflaskor kvar i huset.

– Det var en mindre explosion i går kväll. Vilken typ av flaska det var vet vi inte, säger Tony Engdahl.

Om någon eller några personer skadats i branden var till en början oklart. Räddningstjänsten hade indikationer på att någon skulle kunna vara kvar i huset. Men så var inte fallet, enligt Tony Engdahl.

– Det är ingen som har brunnit inne, säger han.

Polisen har fått kontakt med ägarna. Det berättar polisens presstalesman Christer Fuxborg.

– De var inte hemma. Det började brinna på altanen. Sedan har hela huset antänts. Vi har spärrat av där för en teknisk undersökning, säger han.

Utreds som mordbrand

Polisen vet ännu inte varför det börjat brinna. Branden utreds inledningsvis som en misstänkt mordbrand.

– Det är mer en utredningsteknisk åtgärd som vi alltid företar när det är oklart vad som har hänt, säger Christer Fuxborg.

Vid 21.30-tiden var två enheter och sex personer på plats. Räddningstjänsten stannade kvar och bevakade branden under hela natten. Klockan åtta på morgonen avslutades insatsen. Av villan fanns då inte mycket kvar.

– Det är en askhög, säger stabsbrandmästare Tony Engdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.