Foto: TT/Arkiv

Vindkraftverk rusade – väg stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

Ett vindkraftverk utanför Källby i Götene kommun började på onsdagen att rusa utom kontroll efter att strömmen gått. Av rädsla för flygande delar stängdes en närliggande väg av för trafik.

Trafikverket uppgav att det fanns risk för att trafikanter skulle skadas om delar från vindkraftverket slogs sönder. Därför spärrade man av väg 2701 från Broby kyrka till Kollängen i båda riktningarna.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst var det en nedriven kabel som ska ha orsakat strömavbrottet. Tekniker vågade inledningsvis inte närma sig vindkraftverket, av rädsla för att vingar skulle lossna.

På onsdagseftermiddagen meddelade Trafikverket att det var klart på platsen efter att tekniker lyckats få stopp på vindkraftverket.

– Vägen är öppnad igen. Jag fick beskedet kvart i fem. Nu är bedömningen att det är säkert att köra där igen, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.