Vinlotteriet anordnades på stationen varje torsdag, ända tills en nyanställd anmälde det. Foto: TT

Vinlotteri inom polisen stoppas efter anmälan

Uppdaterad
Publicerad

Mellan 20 och 30 personer inom polisen i Fyrbodal har deltagit i ett vinlotteri på jobbet varje torsdag under flera år.

Men nu är det slut med det.

En nyanställd anmälde lotteriet, som nu stoppas av ledningen.

– Det var inget snack om saken, säger gruppchefen Sten-Anders Jakobsson.

Totalt arbetar över 100 personer på avdelningen där vinlotteriet nu stoppas. Cirka 25 av dem har varje tisdag deltagit i lotteriet, skriver tidningen Publikt.

– Jag vet inte exakt hur länge det har pågått, men det är nog flera år, säger Sten-Anders Jakobsson, gruppchef vid polisen Fyrbodal, till SVT Nyheter Väst.

Det var i början av december som en internanmälan kom in till ledningen hos polisen.

”Det finns risk för en problematik med kollegor som kan ha eller har alkoholmissbruk och spelmissbruk. Att detta arrangeras på arbetstid är för mig med flera häpnadsväckande och oroande” stod det i anmälan, enligt Publikt.

– Vi fick in anmälan och samma dag träffades ledningsgruppen och vi tog beslut om det ganska snabbt. Det var inget snack om saken. Det som stod i anmälan är ju helt korrekt, säger Sten-Anders Jakobsson till SVT Nyheter Väst.

Efter att ledningen fattat det snabba beslutet så lämnades besked till de berörda av vinlotteriet.

– Det mottogs med förståelse och det var egentligen inget märkvärdigt med det. Visst, en del tyckte att lotteriet hade varit lite trivsamt men det var inga upprivna känslor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.