Sinikkas vinnarrollator helt i gult Foto: Virkad rollator

Vinnaren i Göteborgs första rullatorlopp

Publicerad

Bältesspännarparken i Göteborg var på tisdagen målgång i Göteborgs första rullatorlopp. Ingen tidtagning gjordes under det 600 meter långa loppet, istället delades pris ut för bästa utsmyckning. Vinnare blev Sinikka Rokka med ett virkat rullatoröverdrag.

Tanken med loppet är att det ska uppmärksamma att 1 oktober är den internationella äldredagen, plus att det är ett sätt att synliggöra äldre i staden.

Exakt hur många deltagare som kom till start är oklart, men det var 220 anmälda som hade siktet inställt på den 600 meter långa banan genom Trädgårdsföreningen.

Bakom evenemanget står organisationen Senior Göteborg tillsammans med stadsdelarnas hälsofrämjande och förebyggande verksamheter. Första oktober är den internationella äldredagen. Loppet arrangerades för att uppmärksamma och synliggöra den.

I klippet berättar vinnaren Sinikka Rokka om vad rullatorn betyder för henne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer