Foto: TT / SVT

Vintern är här för att stanna

Publicerad

Många längtar nog efter varmare temperatur och vår just nu. Men kylan håller i sig, enligt SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

I februari börjar många längta till varmare och ljusare tider. Men åtminstone värmen lyser med sin frånvaro den närmaste tiden.

– Det är inte mycket vår vi ser i våra kartor, i alla fall inte så det blir några vårkänslor, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvists.

Prognosen är kyla, kyla och mer kyla. Iskyla skulle man till och med kunna kalla det. Det blir till och med mer vinter än vad vi haft hittills i år, enligt Nils Holmqvist.

– Det kommer vara ganska vintrigt och ganska kallt framöver, säger han.

Det finns inga sydliga vindar i sikte, utan det är kall nordlig vind som drar in över Västra Götaland. Temperaturen kommer hålla sig på minussidan. Och hur länge kylan håller i sig är svårt att sia om.

– Man kan väl säga att du behöver inte springa till affären och köpa nya sandaler, utan låt vinterkängorna stå framme, säger Nils Holmqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.