Vittne berättar för SVT:s reporter Foto: SVT

Vittnet: Jag hörde sex-sju skott

Uppdaterad
Publicerad

Inför flera barn och vuxna sköts en man ihjäl i en bil i Lövgärdet i Göteborg. Nu berättar ett vittne om paniken som uppstod på platsen.

Vittnet som vill var anonymt berättar för SVT Nyheter Västs reporter att han var i Lövgärdets centrum när han hörde skotten. Klockan var då någon minut efter 09.00.

– Jag visste inte först om det var raketer eller smällare men jag tog några steg mot där smällarna kom ifrån. Då såg jag två helmaskerade män med ett föremål i handen, det såg ut som en pistol, säger vittnet.

Skottlossningar i Göteborg

Han och flera andra stod då utanför matbutiken Willys.

– De vände sig mot oss och vi fick panik, jag hukade under en bil och tänkte att nu kanske de avlossar skott mot oss också. Det var som i en film.

Väldigt blodigt

Gärningsmannen försvann snabbt i en bil. Vittnet sprang efter det fram till den bil där offret låg.

– Jag såg en kille i bilen halvliggandes mot passagerarsätet. Glasen på bilen var sönderskjutna. Jag försökte känna om han hade puls, men han hade ingen. Han var livlös.

Läs också: Skjutne mannen arbetade på skolan

Det ska enligt vittnet ha varit tumultartat på platsen

– Det var både vuxna och barn från skolan här. Folk skrek i telefoner till ambulansen att de måste snabba sig.

Känner stor oro

Vittnet är märkbart tagen av det som hänt.

– Jag är fortfarande i chock, jag vet inte hur jag ska må, det känns obekvämt.

Bor du i närheten?

– Ja jag bor ju här, det gör inte saken bättre. Det känns oroligt, jag måste ju gå ut för jag har hund och man vill inte komma i kläm. Hade jag gått på andra sidan vägen kanske jag blivit skjuten för att jag hade sett gärningsmännen. Man vet inte, det känns bara jobbigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet