Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars, meddelar att produktionen återupptas på måndag. Foto: SVT

Volvo Cars drar igång produktionen igen

Uppdaterad
Publicerad

På måndag börjar bandet rulla igen på Volvo Cars fabriker. Men det är en återstart i försiktig skala.

Efter flera veckors totalstopp planerar Volvo Cars att starta produktionen nu på måndag igen, det rapporterar Göteborgs-Posten.  Beslutet gäller produktionen i Torslanda, Skövde och Olofström. Även kontorspersonalen välkomnas tillbaka.

Med tanke på det osäkra läget vad gäller smittan startar man dock i försiktig skala. Ingen kan i dag säga när produktionen är tillbaka i full kapacitet.

Coronaviruset i Västsverige

De flesta Volvoanställda i Sverige har nu avtal om korttidsarbete, och det kommer att fortsätta gälla tills vidare.

Efterfrågan ser olika ut

Leverantörskedjor, efterfrågan och myndigheternas riktlinjer styr i vilken omfattning produktionen i Sverige återupptas. Fabriken i USA är tänkt att komma igång igen den 4 maj.

Efterfrågan ser olika ut i olika delar av världen nu.

– I Kina har man kommit igenom krisen och där är efterfrågan på väg upp till normala nivåer. Vi producerar bilar bland annat för den kinesiska marknaden i Sverige. I Europa befinner sig exempelvis norra och södra delarna i väldigt olika stadier, så där är bilden av efterfrågan ganska blandad, säger Stefan Elfström, presstalesperson för företaget, till GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet