Volvo Cars vd Håkan Samuelsson. Foto: Michael Owen Baker/AP/TT

Volvo Cars på väg till börsen

Uppdaterad
Publicerad

Volvo Cars och Geely Automobile överväger att slå samman bolagen och sätta bolaget på börsen, skriver de i ett pressmeddelande.
Börsnoteringen planeras i Hong Kong och så småningom även i Stockholm.

Bolagen ser väsentliga synergieffekter med en sammanslagning.

”Att kombinera de två bolagen skulle resultera i en stark global koncern. Vi ser fram emot att arbeta med Volvo Cars vd Håkan Samuelsson, för att ytterligare utforska den här möjligheten med målet att stärka synergierna inom gruppen och samtidigt bibehålla konkurrensfördelarna och varje varumärkes integritet”, säger Li Shufu, ordförande för Geely Holding, ägarbolag till Volvo Cars och Geely,  i en kommentar.

De varumärken som skulle ingå i företagsgruppen är Volvo, Geely, Lynk & Co och Polestar.

Båda företagen ska starta en gemensam grupp för att förbereda ett förslag om hur sammanslagningen kan se ut till respektive styrelse.

”Att kombinera de två bolagen skulle resultera i en stark global koncern. Vi ser fram emot att arbeta med Volvo Cars vd Håkan Samuelsson, för att ytterligare utforska den här möjligheten med målet att stärka synergierna inom gruppen och samtidigt bibehålla konkurrensfördelarna och varje varumärkes integritet”, säger Li Shufu, ordförande för Geely Holding, ägarbolag till Volvo Cars och Geely, i en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer