Wahed: Det är jobbigt att prata om det

Uppdaterad
Publicerad

Wahed Kosa är den enda av de tre som attackerades som överlevde, och för honom river uppmärksamheten kring utredningen upp gamla sår.

Polisen har kunnat slå fast att Anton Lundin Pettersson inte har haft för avsikt att komma hem efter dådet i Kronan i Trollhättan, det visar deras utredning som de presenterar i dag.

– Lavin, Ahmed och läraren Nazir var världens snällaste människor, säger Wahed. Varför var Anton tvungen att döda dem?

Skolattacken i Trollhättan

Det har gått lite mer än fyra månader sen attacken på skolan i Trollhättan som resulterade i tre döda personer, och polisens utredning som kom under tisdagen visar bland annat att Anton Lundin Pettersson hade planerat dådet mot Kronan under en längre tid. I medier dyker de gamla bilderna av Anton Lundin Petterson som maskerad går runt i skolkorridorerna upp, och Wahed berättar att det är jobbiga bilder att se.

Försöker glömma

– De bilderna som visas i medierna var precis efter att han skadade mig. Jag försöker att glömma det som har hänt, säger Wahed, men när jag ser bilderna så kommer allt tillbaka och jag minns varenda detalj.

Polisens utredning visar bland annat att valet av skola var noga utvalt, och polisen refererar till dådet som ett hatbrott. Under tisdagen har flera journalister hört av sig till Wahed för att höra vad han tänker om utredningen. 

– Det är jobbigt att prata om det igen, säger Wahed, men jag får inte sluta. Alla har rätt att veta vad det var som hände den dagen, och jag har en skyldighet att berätta det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolattacken i Trollhättan

Mer i ämnet