Magnus Wislander har drabbat av stroke. Foto: Bildbyrån

Wislander vårdas på sjukhus efter en stroke

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Wislander, en av Sveriges främsta handbollspelare genom tiderna, återhämtar sig på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg från den stroke han drabbades av i måndags.

-Jag var på jobbet, som tur var. Så jag var inte själv. Jag var på väg hem egentligen. Helt plötsligt svartnade det och jag tänkte att jag kommer att rasa ihop här. Det gick som en stöt genom kroppen. Jag gick ner på knäna först och sedan låg jag bara där – utslagen och kunde inte prata, säger han till Aftonbladet.

Wislander fick omedelbar hjälp av arbetskamrater.

-Det hände tjugo i tre och halv fyra var jag inne på röntgen på Sahlgrenska. Allt gick blixtsnabbt. Det var grym sjukvård. Helt fantastiskt.

”Kunde knappt röra vänster hand”

Till Aftonbladet säger Wislander att han har ”lite jobb att göra med vänster hand och fingrarna där” men i övrigt mår bra.

-På 48 timmar har det blivit väldigt mycket bättre med tanke på att jag knappt kunde röra vänster arm först. Slutar det med att ett finger inte fungerar så får jag väl leva med det.

Wislander, 55, är assisterande tränare i Redbergslid och expert i Radiosporten. Han tog två VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver med landslaget och har sex tyska ligaguld och fem SM-guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.