• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en transformatorstation i Harsprånget i Jokkmokks kommun. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer här

Chefen hade bjudits till sommaravslutning med öl, middag och shuffleboard tillsammans med leverantören. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ytterligare chef får varning efter Intraservice-skandalen

Publicerad

En chef på fastighetskontoret i Göteborgs stad har fått en varning efter olämpliga kontakter med en IT-leverantör. Det meddelar förvaltningschefen Martin Öbo. De olämpliga kontakterna upptäcktes i samband med en granskning av en tidigare hög chef på förvaltningen Intraservice.

Chefen på fastighetskontoret är den tredje personen som drabbas av konsekvenser i kölvattnet av skandalerna på Intraservice. Tidigare har både förvaltningschefen Nisse Waldefeldt och en tidigare hög chef på Intraservice fått sparken från sina jobb.

I e-postmeddelanden mellan chefen på fastighetskontoret och en stor leverantör till kommunen framkom att chefen bjudits in till en sommaravslutning med öl, middag och shuffleboard tillsammans med leverantören.

Chefen svarar på ett meddelande med att skriva:

”I vanlig ordning ... dyngrak 18 ... jag lägger av vid lunch!”.

Martin Öbo är förvaltningschef på fastighetskontoret. Han uppger att förvaltningen gjort en utredning och inte hittat några konkreta tecken på korruption eller felaktiga beslut, men att man ändå beslutat göra en extern utredning av ärendet.

– Vi har också tilldelat den här personen en formell varning på grund av de olämpliga kontakterna. Alldeles oavsett om det finns andra fel som skett här så är det ett språkbruk som vi inte kan acceptera i kontakterna med våra leverantörer, säger Martin Öbo.

Även på Intraservice pågår fortfarande flera utredningar efter skandalerna som avlöst varandra under hösten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot Intraservice

Mer i ämnet