Skottlossningen inträffade sent på kvällen 30 juni i Biskopsgården, på Hisingen i Göteborg. Foto: TT / Björn Larsson Rosvall

Ytterligare en person anhållen efter polismordet i Biskopsgården

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en person har frihetsberövats efter dödskjutningen av en polisman den 30 juni. Personen misstänks för grovt skyddande av brottsling.

Enligt uppgifter till GP är det en ung man som har anhållits. Handlingar som SVT tagit del av är hemligstämplade, och inte heller åklagare Ulrika Åberg vill ge några detaljer om personens identitet.

En 17-åring sitter sedan tidigare häktad med restriktioner, misstänkt för brottet och han omhäktades ännu en gång under tisdagen.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Åtal tidigast i oktober

Åklagare Ulrika Åberg berättar att uppemot tusen förhör gjorts hittills och enligt hennes prognos kan åtal väckas som tidigast i början av oktober. Hon tror i nuläget inte att några fler personer kopplade till utredningen kommer att frihetsberövas.

– Vi jobbar på med oförminskad kraft, och jag bedömer utredningsläget som gott, säger hon.

Det var den 30 juni som en polis i 30-årsåldern sköts i Biskopsgården i Göteborg. Polismannen fördes till sjukhus och avled av sina skador under natten.

Enligt polisens uppgifter blev han skjuten när han stod och pratade med några personer.

I klippet nedan ser du en sammanfattning från dagarna efter händelsen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet