Yxman hotade till sig bilar i Lysekil

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen började en man i medelåldern att slå sönder sitt hem i Lysekil med en yxa. Därefter hotade han två personer, var för sig med sin yxa och stal deras bilar. Mannen är anhållen misstänkt för två fall av rån och olaga hot, försök till rån, skadegörelse samt rattfylleri.

Den berusade mannen gick, efter att ha slagit sönder sitt hem på lördagskvällen ut och tvingade till sig en bil under yxhot. Han körde från platsen, men hamnade i diket efter några hundra meter.

I samband med detta tilltvingar han sig ytterligare en bil genom att hålla yxan mot halsen på bilägaren. Mannen kör vidare och stannar vid en bensinstation. Där fäller han ett träd över vägen och lämnar yxan. Efter det försöker han tilltvinga sig ytterligare en bil, men misslyckas.

Greps i Fruvik

Polisen hittade slutligen mannen vid färjeläget i Fruvik, där han greps vid 21-tiden.

Mannen är nu anhållen misstänkt för två fall av rån och olaga hot, försök till rån, skadegörelse samt rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.