Det kommer serveras 100 meter jordgubbstårta i Lycksele på lördag för att fira de 100 nya jobben. Foto: TT

100 meter tårta för att fira Lyckselejobb

Uppdaterad
Publicerad

För att fira de 100 jobb som kommer till Lycksele under 2017 så firar kommunen med en rejäl längd tårta – 100 meter lång.

Det var den 31 maj som Arbetsförmedlingen avslöjade sin satsning i Lycksele kommun. Myndigheten ska öppna en kundtjänst som kommer generera 100 nya jobb till kommunen. För att fira satsningen så kommer Lyckseles kommun bjuda på 100 meter tårta nu på lördag vid lunchtid den 1 juli.

LÄS MER: Efter glädjeruset: ”De fick ge beskedet tre gånger”

– Vi har varit tvungna att dela upp det i bitar, så det kommer att stå tårtbitar längs hela gågatan. Det är till för alla som skulle vilja vara med och fira det här, säger Grete Vesteraas, infrastrukturstrateg vid Lycksele kommun.

På plats under tårtkalaset finns också bland annat kommunalråden Lilly Bäcklund (S) och Christer Rönnlund (M), opinionsbildaren Malin Ackermann, Calle Franklin, Företagarna och Ulrika Westergren vid Arbetsförmedlingen för att fira de 100 kommande jobben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.