Arkivbild Foto: Torbjörn Axelsson

1 000 personer samlades på parkeringar i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Rykten om att en stor bilträff planerades i Umeå läckte ut under lördagen. Och trots att polisen gått ut i media och varskott om planerna så avskräckte det inte de omkring 300 bilarna och de uppskattningsvis 1 000 personerna från att genomföra bilträffen.

– Det har varit en hög arbetsbelastning med pandemimått mätt. Det var många motorburna personer i farten men vi var förberedda på detta. Vi har under natten i huvudsak avvisat folk från parkeringar på Teg, Söderslätt och Ersboda, säger Elisabeth Glaas, polisens presstalesperson.

Det började med att polisen fick avvisa ett antal fordon från parkeringarna vid handelsområdet på Söderslätt där motortrafik är förbjuden på kvällstid. Sedan förflyttades träffen mer och mer mot Ersboda och de två stora parkeringarna vid matvaruaffärerna där.

– Det var inledningsvis god stämning, men ju längre kvällen gick så ökade ordningsstörningarna med hög musik och mer berusning så man tog beslutet att spärra av de två parkeringarna. De flesta gav då upp och åkte hem men några tog sig vidare till en parkering längre norrut på Ersboda. Men då ordningsstörningarna fortsatte även där så valde man att avvisa dem därifrån också, säger Elisabeth Glaas.

Inga brottsanmälningar upprättades dock under kvällen som trots den höga arbetsbelastningen ska ha varit under kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.