Våldtog berusad flicka medan brodern tittade på

Uppdaterad
Publicerad

Den yngre brodern våldtog den berusade flickan. Den äldre brodern tittade på. Nu döms brödraparet för den våldtäkt och sexuellt ofredande de utsatte tonårsflickan för.

Det var en kväll i oktober förra året, i en inlandskommun i Västerbotten, som bröderna, flickan och en vän till henne träffades och drack vodka. Flaskan hade den yngre av bröderna, då 15 år gammal, stulit från Systembolaget tidigare under dagen.

15-åringen bad flickan att följa med honom ut i skogen, flickan vågade inte säga nej eftersom han tidigare varit våldsam mot henne. En bit in i skogen våldtar han henne.

Under tiden har 15-åringens äldre bror kommit till skogspartiet och efter att han bevittnat våldtäkten går han fram och pussar flickan på munnen.

Döms till ungdomsvård

Lycksele tingsrätt menar att 15-åringen handlat med uppsåt och att han inte kan ha undgått att uppmärksamma hennes berusning, eftersom det var han som bjöd på spriten. Påföljden för våldtäkten blir ungdomsvård samt 100 timmar ungdomstjänst, han ska även betala 100 000 kronor i skadestånd till flickan.

Den äldre brodern, som vid brottstillfället var 16 år döms för sexuellt ofredande. Påföljden blir 35 timmar ungdomstjänst. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till flickan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.