Hör näringslivsutvecklare Conny Nordendahl om vad 17 miljoner innebär i sammanhanget. Foto: SVT

17 miljoner ska få fart på företag i Västerbotten

Publicerad

Ett nytt näringslivsprojekt ska få fart på små och medelstora företag i Umeås kranskommuner. Med en budget på 17 miljoner ska projektet stärka konkurrenskraften inom teknik och tjänsteutveckling. Den 1 oktober drog ett nytt näringslivsprojekt igång i Västerbotten.

Samverkan 6.0 är ett treårigt projekt finansierat av Tillväxtverket och Europeiska Regionala utvecklingsfonden.

Budgeten är 17 miljoner och ska hjälpa små och medelstora företag att på olika sätt stärka sin konkurrenskraft och fokus ligger på teknik och tjänsteutveckling inom industrin och digitala tjänstenäringar. Projektet riktar sig särskilt till unga, kvinnor och utrikesfödda entreprenörer.

Robertfors kommun har övergripande ansvar och dessutom ingår Vindeln, Vännäs, Bjurholm och Nordmaling.

Projektet får också visst stöd från Umeå kommun.

–  Umeå är ju den stora expansionskommunen och det ger ju genomslag i både positiva och negativa ordalag för oss som ligger runt omkring. Och är nu Umeå med på ett hörn så är det ju en chans vi måste ta, säger Conny Nordendahl, näringslivsutvecklare i Nordmalings kommun.

I klippet ovan hör du Conny Nordendahl om vad 17 miljoner innebär i sammanhanget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.