Mannen misstänks nu för tre fall av barnvåldtäkt och ytterligare två fall av våldtäkt. Foto: SVT.

18-åring fälls för flera våldtäkter mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man från Västerbotten har fällts för sex våldtäkter – varav fyra mot barn. Han döms till fängelse i två år av Skellefteå tingsrätt.

18-åringen stod åtalad för sex våldtäkter, varav fyra var mot barn. Mannen åtalades även för övergrepp i rättssak. Händelserna ska ha skett för en tid sedan och Skellefteå tingsrätt fastslår nu att 18-åringen ska dömas till två års fängelse.

18-åringens advokat menar att åldersskillnaden mellan den nu 18-åriga mannen och de målsägande var tillräckligt liten för att händelserna inte skulle betraktas som våldtäkt mot barn. Tingsrätten valde i stället att gå på åklagarens linje.

– Vi vet även att han har använt våld i flera av våldtäkterna. Vi kommer att yrka på att han döms för våldtäkt och våldtäkt mot barn, sa åklagaren Andreas Nyberg till SVT tidigare.

Mannen ska även betala skadestånd på sammanlagt över 600 000 kronor till de fem brottsoffren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.