Foto: Patrik Samuelsson/SVT

19-åring häktad för dråp efter dödligt bråk i Ersmark

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man häktades på skärtorsdagen misstänkt för dråp på en jämnårig bekant. Det efter ett bråk i Ersmark utanför Skellefteå i söndagskväll som slutade med att den ene mannen avled efter en tid på sjukhus. Vid förhandlingen medgav den misstänkte mannen att han gjort sig skyldig till grov misshandel och grovt vållande till annans död men nekar till all form av uppsåt.

Det var strax efter klockan 21 i söndags som polis och ambulans larmades till ett bråk i ett bostadsområde i Ersmark utanför Skellefteå. På platsen påträffade polisen en allvarligt skadad man som fördes till intensiven, men hans liv gick inte att rädda och han avled på måndagskvällen.

Den nu misstänkte 19-åringen greps på platsen och anhölls senare. Kammaråklagare Stina Stener hade i sin häktningsframställan begärt honom häktad för mord, alternativt dråp. Tingsrätten valde att häkta honom på sannolika skäl misstänkt för dråp.

– Åtal ska vara väckt 29 april, säger Stener.

Bestrider uppsåt

Den misstänkte 19-åringen erkände sig under förhandlingen skyldig till grov misshandel och grovt vållande till annans död.

– Det stämmer att han erkänner den biten, säger 19-åringens advokat Marko Tuhkanen och fortsätter

– Han bestrider allt ansvar i uppsåtet, för både dråp och mord, han har inte haft det uppsåtet. Som läget är nu har han full förståelse för tingsrättens häktningsbeslut. Vi accepterar att man landat i det i nuläget och att utredningen fortsätter, säger Marko Tuhkanen.

Den nu häktade 19-åringen har trots sin ringa ålder tidigare dömts för mordbrand, ringa narkotikabrott samt bott mot knivlagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.