Foto: polisens förundersökning

23-åring dömd för knivrån

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig umebo döms för rån efter att han hotat en man med kniv och tagit hans plånbok. Den rånade mannen körde sedan på 23-åriga mannen för att få tillbaka sin plånbok.

Det var i januari som en man på Ersboda stängde sin baklucka för att sedan köra till affären. När han vände sig om stod 23-åringen med en kniv riktad mot honom. 23-åringen skrek ”Give me all your fucking money”, mannen gav rånaren 1700 kronor och rånaren sprang sedan vidare. Men rånoffret ville ha tillbaka sina kort i plånboken så han tog bilen och körde efter. När han hittade rånare så körde han på honom och träffade honom i benet. 20 minuter senare kunde 23-åringen gripas.

Rånoffret överväger flytt

Rånoffret började kort därefter må psykiskt dåligt, nu funderar han på att flytta från sitt bostadsområde. Rånare har erkänt rånet i Umeå tingsrätt. Han säger att han var alkoholpåverkad och mådde psykiskt dåligt. Han tog sig hem till en anhörig på Ersboda och hämtade kniven som användes till rånet. Han säger att han aldrig ville skada någon fysiskt.

Dömdes för rån

23-åringen dömdes för rån i Umeå tingsrätt, han dömdes till fängelse i 1 år och 3 månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.