23 av 28 i Björklöven har testat positivt för covid. Foto: SVT / Tommy Forsgren

23 av 28 i Björklöven har testat positivt

Uppdaterad
Publicerad

23 av 28 spelare i Björklöven har nu testat positivt för covid. Det meddelar klubben under torsdagen.

Under torsdagen gick Timrå ut med att 13 spelare och ledare testat positivt för covid. Sedan tidigare har 20 personer i Björklöven testat positivt, men nu står det klart att ytterligare tre smittats. Sammanlagt har nu 23 av 28 spelare och ledare i Umeålaget testat positivt.

En person i Björklöven tvingades förra veckan besöka läkarvård efter att ha fått problem med andningen. Sedan dess har ingen kring laget behövt söka vård.

– De som testat positivt har uppvisat lite olika symtom men ingen ytterligare har behövt uppsöka sjukhusvård. Vi har startat upp lättare träning för de som har släppts ut ur karantän och godkänts av det medicinska teamet. Vi planerar organiserad träning och full återstart för laget i början av nästa vecka , säger Björklövens sportchef Per Kenttä i ett uttalande på klubbens hemsida.

Länsstyrelsen stänger arena

På grund av den ökade smittspridningen i Umeå tog Länsstyrelsen med stöd av pandemilagen beslutet att stänga A3 arena i samband med Björklövens matcher.

–Vi förstår att Länsstyrelsen måste ta krafttag för att förhindra ytterligare smittspridning och vi bidrar givetvis med det vi kan för att hjälpa till, säger Anders Blomberg, vd i Björklöven, på deras hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.