Foto: SVT

25 personer riskerar förlora jobbet på Norran

Uppdaterad
Publicerad

I och med att Norran blir en del av den nya koncernen Norr media AB riskerar 25 personer att bli av med jobbet.

– Vi har presenterat ett organisationsförslag idag, säger Mats Ehnbom, vd Norr media AB.

I måndags blev köpet av Norran klart och därmed är Norr media AB formellt en ny koncern. På fredagen höll Mats Ehnbom ett informationsmöte med Norrans medarbetare för att presentera ett nytt organisationsförslag.

– Vi har ännu inte en ny organisation för det företaget, det är bara jag som är utsedd till vd än sålänge, säger han.

Den nybildade koncernen innebär att 25 personer på Norran, enligt tidningen själv, kan bli av med jobbet. Enligt tidningen rör det sig om 16 tjänster på säljavdelningen och 9 redaktionella tjänster.

”Det blir lätt spekulationer”

Men Mats Ehnbom menar att ingenting är klart ännu.

– Det blir konsekvenser och det kommer att bli personalminskningar av den nya organisationen, men antalet tjänster är för tidigt att säga, säger han och fortsätter:

– Det blir lätt spekulationer om hur många som får gå och det har jag all respekt för eftersom det kan vara jobbigt för den som drabbas.

Mats Ehnbom bekräftar också att Anders Westermark inte längre är vd på Norran.

– Han är inte ens anställd i det nya utan tillhör det gamla Norran.

”Läsarna kommar att märka det”

Karin Israelsson är facklig företrädare för de medarbetare på Norran som tillhör Journalistförbundet. Hon beklagar beslutet och menar att neddragningarna kommer märkas för läsarna.

– Vi fattar att man måste göra något, ekonomin är som det är. Det är tråkigt att folk förlorar jobben, för så kommer det att bli. Jag tror det kommer att gå ut över journalistiken och att läsarna kommer att märka det, mer än så kan jag inte kommentera just nu.

Mats Ehnbom menar dock att en sådanhär affär görs för att säkra och värna journalistiken.

– Allt vi gör gör vi för att säkerställa det publicistiska uppdraget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.