• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Arkivbild. Foto: SVT

300 nyktra skoterförare i Borgafjäll

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har polisen haft en riktad insats i Borgafjäll för att kontrollera skoterförare.

Poliser från Västernorrland, Västerbotten och Jämtland, polishelikopter samt naturbevakare har i helgen arbetat med skoterövervakning. Över 300 förare kontrollerades och alla var nyktra.

– Det har varit mycket folk ute i det vackra vädret. De allra flesta har varit väldigt skötsamma, säger polisen Christer Wåger Nilsson, på polisens webplats.

18 förare fick dock böter för bland annat missad stoppplikt, avställd skoter samt att någon saknade hjälm. Minst två förare ertappades även för att ha kört i förbudsområde. I bara farten ertappades även två personer med att tjuvfiska och misstänks nu för brott mot fisklagstiftningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.