Försvunnen 35-åring i Umeå hittad

Publicerad

En 35-årig kvinna försvann under natten i Umeå och anträffades tidigt på torsdagsmorgonen. Till följd av nattens kalla väder var kvinnan nedkyld.
– Hon hade en kroppstemperatur på omkring 30 grader, säger Markus Karlsson, vakthavande befäl.

Larmet kom till polisen klockan 23.20 på onsdagskvällen. Då hade kvinnan själv kontaktat en anhörig och sagt att hon hade gått vilse i ett skogsområde vid en sjö utanför Umeå.

Kvinnan har, enligt polisen, en sjukdom som gör att det är särskilt angeläget att hitta henne. En stor polisinsats har pågått hela natten.

Kontakt över telefon

Polisen har haft kontakt med kvinnan över telefon under natten. Men samtalet bröts och polisen är nu orolig att hon kan ha fått ett epilepsianfall.

-  Vi har helikopter och fyra patruller varav en är hundpatrull. Folk går på övertid och vi gör allt vi kan för att hitta henne, säger Robert Björkman, RLC-befäl i polisregion Nord.

Polisens sökområde har varit begränsat till närheten av Nydalasjön alternativt Anumark utanför Umeå.

Hittades nedkyld

Tidigt på torsdagsmorgonen återfann polisen kvinnan. Med tanke på nattens hårda kyla som legat på under -10 grader var kvinnan trots allt vid ganska god vigör.

– Hon var ganska nedkyld och vi fick av vården att hon hade en kroppstemperatur på omkring 30 grader. Men det var ingen fara för liv och hälsa. Men om vi hittat henne senare så hade det varit sämre förstås, säger Markus Karlsson, vakthavande befäl.

Kvinnan fördes med ambulans till Norrlands universitetssjukhus för vård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer