Foto: Lina Bergström/SVT.

Kvinnan dog av kraftigt våld – 52-årig man åtalas för mordet

Uppdaterad
Publicerad

En 52-årig man misstänks ha mördat en kvinna i 60-årsåldern i Umeå i hennes hem. Kvinnan blev utsatt för uppreppat trubbigt våld mot huvudet och bröstkorgen. Under onsdagen åtalades mannen.

Det var i september på Berghem i Umeå förra året som händelsen ägde rum. Den 52-årige mannen misstänks ha mördat kvinnan i hennes eget hem. Kvinnan hittades i sitt eget hus liggande på källargolvet med huvudet mot det första trappsteget. Åklagarens teori är att hon utsatts för våldet på den platsen.

Den mördade kvinnan hittades nedanför källartrappen. Foto: Polisen
Kvinna mördad i Umeå

Åklagaren skriver i åtalet att kvinnan bland annat fick söndertrasat hjärta och krosskador på huvudet av våldet. Döden orsakades av skadorna på bröstkorgen.

I bevisningen finns bland annat ett stort antal förhör, övervakningsfilmer och analysresultat av den misstänkte mannens dator.

Mannen nekar till brott. Mannen åtalas också för olaga hot och våld mot tjänsteman. Rättegången kommer att hållas i Umeå tingsrätt den 9–26 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna mördad i Umeå

Mer i ämnet