Foto: Jonas Ekströmer/TT

Misshandlade med stekpanna – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den 55-årige mannen som greps i Norsjö tidigare i år misstänkt för misshandel efter han hade slagit en annan man med en stekpanna dömdes under måndagen till åtta månaders fängelse. Mannen dömdes även för våld mot tjänsteman efter att han slagit en vakt i häktet.

Det var i slutet av april som mannen i 55-årsåldern misshandlade en annan man i sitt hem med en stekpanna. Bråket mellan 55-åringen och den andre mannen uppstod efter att 55-åringen kommit hem efter att ha lånat ut sitt hem till den yngre mannen medan han satt i fängelse.

LÄS MER: Man gripen av insatsstyrka i Norsjö

Skitade ned och svalt hundarna

Den yngre mannen ska har stökat ned i hemmet och svultit 55-åringens hundar medan har varit borta. Slagsmålet började när den äldre mannen kom hem och upptäckte vad den yngre mannen gjort med hans hem. Efter att han slagit den yngre mannen med en stekpanna och träffat honom med en träpåk i tinningen så lyckades den yngre mannen ringa polis och ambulans.

LÄS MER: Åtalas för svärdshot och våld med stekpanna

Döms även för våld mot tjänsteman

Under tiden den äldre mannen satt häktad efter misshandeln så slog han även en tjänsteman som jobbade på häktet i Umeå. Innan en annan vakt hann till den misshandlade tjänstemannens hjälp så skrek 55-åringen ”Visa dig aldrig här igen” till den slagna mannen. Nu döms 55-åringen till fängelse i åtta månader för misshandel och våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.