Foto: Anders Öhlund

Var fjärde plats tom till höstens polisutbildning

Uppdaterad
Publicerad

Trots den stora polisbristen lyckas man inte fylla alla platser på polisutbildningen vid Umeå universitet. Som det ser ut nu kommer 60 platser stå tomma inför terminsstarten.

Om någon vecka startar höstterminen och tanken är att 225 blivande poliser ska göra sin första dag på polisutbildningen vid Umeå universitet. Men så många ser de inte ut att bli.

– Som det ser ut nu så har vi 60 platser tomma, det kan bli små ändringar men vi kommer inte att lyckas fylla alla, säger Lars-Erik Lauritz, rektor på polisutbildningen Umeå.

Varje termin är tanken att en ny kull med 225 utbildningsplatser ska börja, men i våras fyllde man inte ens hälften av platserna. Utbildningen bedrivs både på distans och på campus, det är främst campusutbildningen som har svårt att fylla sina platser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.