Foto: TT/SVT

Efter dödsolyckan – laget lägger ned

Uppdaterad
Publicerad

På ett extrainsatt årsmöte bestämde Sorsele IF i måndags att lägga ner sitt a-lag. Orsaken är ledarbrist och spelartapp berättar klubbens ordförande.

Förra säsongen kom Sorsele IF på en andraplats i division-5, via kval lyckades sen laget ta sig upp i division fyra. Men innan säsongen ens dragit igång tvingas a-laget nu att lägga ned.

En bidragande orsak till spelartappet är den tragiska trafikolyckan på E12 norr om Lycksele där tre personer omkom varav två tillhörde just Sorsele IF.

– Olyckan är en bidragande orsak, sen har några flyttat och bytt klubb, sen har vi ensamkommande ungdomar i laget och vissa är under utvisningshot så det är många saker som spelat in, säger Kai Jonsson och förklarar att de har tappat tio spelare och att manskapet inte håller för spel i division-4.

Satsar på nytt a-lag nästa år

Att föreningen nu tvingas att lägga ned sitt a-lag är inget som grusar drömmen om att få spela divisionsfotboll igen. Redan nästa år siktar man på att få ihop ett lag, men då i division-6.

– Vi kommer att ha kvar ett p-16 lag som förhoppningsvis blir a-lag 2018 för då blir det att börja om i sexan. Ingen i föreningen vill det här men samtidigt kan vi inte trolla med knäna. Vi står utan ledare för a-laget och sexan skulle vi kunna klara av men fyran kräver mer. Det är inte roligt men vi försöker göra så bra som möjligt av två dåliga ting, säger Kai Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.