A3 Arena i Umeå stängdes efter att man upptäckt att stag i taket hade bågnat efter drivbildningen efter den stora mängd snö som föll förra veckan. Foto: SVT

A3 Arena öppnas igen inför fredagens ishockeymatch

Uppdaterad
Publicerad

Umeå kommun meddelade under onsdagseftermiddagen att man beslutat att åter öppna A3 Arena. Hallen stängdes fredagen den 22 januari då det upptäcktes att takkonstruktionen sviktade till följd av snön.

Kommunen skriver att två oberoende konstruktörer har inspekterat arenan och kommit fram till att den är säker att använda.

– Vi är mycket glada att man vid besiktningarna kom fram till att konstruktionen godkänts och att vi åter kan öppna arenan igen på fredag, säger Karin Isaksson, teknik- och fastighetsförvaltningens chef, i pressmeddelandet.

Stängning var ”En nödvändig åtgärd”

I fredags sade fastighetsförvaltningens chef Karin Isaksson att kommunen var tvungen att prioritera säkerheten och att stängningen var en nödvändig åtgärd för att förebygga att ingen skulle komma till skada.

Under skottning av taket kunde man konstatera att vinden hade skapat drivor på upp till 1.8 meter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Snöoväder i Västerbotten

Mer i ämnet