I mitten av maj hade A3 basket skulder på 1,7 miljoner kronor. På bara några veckor ska skulderna nu vara betalda meddelar klubbdirektören Lotta Enjebo. Foto: TT,Thomas Johansson/SVT

A3 basket inte längre i ekonomisk knipa

Publicerad

A3 basket hade i mitten av maj skulder på 1,7 miljoner kronor. En summa som enligt klubbdirektören Lotta Enjebo nu ska vara betald.
– Det känns oerhört skönt. Nu har vi bara skatten kvar, men den betalas in nu i juni, säger hon.

A3 baskets ekonomi har varit en tung ryggsäck bakåt i tiden. Men under förra året har man fokuserat mycket på att få rätsida på problemet. Klubbdirektören Lotta Enjebo meddelar nu att 1,7 miljoner kronor har betalats in till Kronofogden. 

Max Wallenberg på Kronofogden menar dock att A3 basket fortfarande har en skuld på drygt 522 000 kronor i Kronofogdens system, men att den kan vara betald. 

– Om det är inbetalt nyligen kan det hända att vi inte ser det än. Det tar cirka fem dagar innan det visas.

Nya samarbetspartners

Kronofogden avslutade i slutet av maj en utredning där man kunde konstatera att några tillgångar att betala skulderna inte fanns. Då hade A3 basket 1,8 miljoner kronor i skulder.

Klubben har enligt Lotta Enjebo fått nya samarbetspartners vilket bland annat varit nyckeln till att betala skulderna på kort tid.

– Vi har inte fått någon hjälp av kommunen utan har fått rodda allt själva. Vi har nya samarbetspartners som tror på oss. Vilka det är kan jag inte gå ut med, säger hon.

Planen för framtiden är att behålla god ekonomi och Lotta Enjebo menar att fler agenter fått förtroende för klubben i och med den ordnade ekonomin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer