Ägaren: ”Inte första gången vi utsätts”

Uppdaterad
Publicerad

En omfattande dieselstöld där fem lastbilar slangades på bränsle skedde under natten mot onsdag. Någon hade tagit sig in området där Nordmalings Skogsmaskiner har sina lastbilar uppställda. Enligt företagets vd är det inte första gången det händer.

– Det har varit lugnt ett tag nu, men det här är absolut inte första gången det sker, säger Mattias Rönnqvist.

Larmet kom in till polisen vid 04.30-tiden natten mot onsdag. Sedan dess har polisen varit på platsen med en hundpatrull i flera timmar och sökt efter misstänkta gärningsmän. Enligt polisens Börje Öhman är en person gripen.

LÄS MER: Efterlyst man gripen för stora dieselstölden

Mattias Rönnqvist, företagets vd, fick tidigt under morgonen ett samtal från en anställd om vad som skett. Själv befann han sig på annan ort då, men säger till SVT att han sedan åkte till industriområdet. Han säger också att det här inte är första gången som de blir utsatta för att någon slangar diesel från deras fordon.

– Samtliga våra lastbilar ska visst vara tömda. Sedan hyr vi ut parkeringsplats till tre lastbilar till och de kanske också är tömda. Det går i vågor hur ofta vi blir utsatta för sådant här. Nu har det varit lugnt ett tag, men våra lastbilar står längst ut från samhället, så gärningsmännen kanske tycker att det är en skyddat plats för dem, säger han.

Lastbilarna inom avspärrningar

När SVT Nyheter Västerbotten senare under onsdagen pratar med Mattias Rönnqvist säger han att deras arbetsplats är avspärrad.

– Tre av våra lastbilar samt en till lastbil står bakom polisens avspärrningsband, så nu sitter vi och väntar på att polisen ska göra sin tekniska undersökning och att vi sedan kan börja jobba, säger han.

Enligt Rönnqvist har det dessutom varit inbrott i två av lastbilarna. Men om något tillgripits kan han inte svara på då de inte kunnat gå in i lastbilarna ännu. De vet inte heller hur mycket diesel som stulits då de inte kunnat se bränslemätarna i lastbilarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.