Misstänkt mord på Ersboda. Foto: SVT

Åklagaren yrkar på livstid för kvinnomord

Publicerad

Under måndagen återupptogs rättegången mot den 42-årige man som misstänks ha mördat sin hustru 1 maj på Ersboda i Umeå. Åklagaren yrkade på livstids fängelse. Mannens försvarare var dock av en annan åsikt om påföljden.

I väntan på att 42-åringen skulle genomgå en rättspsykiatrisk underökning pausades rättegången i ungefär en månad. Den rättspsykiatriska undersökningen visade att mannen inte led av någon allvarlig psykisk störning då han dödade sin fru, något mannen i förhör har erkänt.

Under måndagseftermiddagen avslutades rättegången och åklagaren Axel Holmberg menar att det finns flera försvårande omständigheter och yrkade på livstids fängelse.

42-åringens advokat, Thomas Olsson, är av en annan uppfattning.

– I och med att rätten skickade honom till en rättspsykiatrisk undersökning, det visar att de har tagit ställning i målet. Vi anser att om han ska dömas då är det 16 år som ska gälla, säger Olsson till SVT.

Domen mot 42-åringen meddelas om en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.