Äldre man misshandlades vid bensinstation i Umeå – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern blev natten mot onsdagen utsatt för stöldförsök och misshandel utanför en bensinstation Öst på stan i Umeå. Mannen fick fly in till tvätthallen och ringa in till butiken för att få hjälp.

– Det var två personer som härjade och en blev aggressiv och knuffade omkull mannen, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen.

Polisen larmades om händelsen klockan 03:38 natten mot onsdagen.

– Man försökte sno något från den här mannen. Den ena av männen ska ha försökt lugna ner situationen och då blev den andra aggressiv och knuffade omkull den äldre mannen, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen, och fortsätter:

– Det ska ha skett helt oprovocerat.

Den äldre mannen ska flytt in i tvätthallen och därifrån ringt in till butiken för att få hjälp. När polisen kom till platsen träffade de på den nu misstänkta mannen.

– Han är misstänkt för försök till grov stöld och misshandel men var påverkad så han blev omhändertagen enligt lob, säger Stefan Dangardt.

Enligt polisen finns inga uppgifter om att den misshandlade mannen ska ha behövt vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.