Olyckan inträffade på E45 strax norr om Vilhelmina. Foto: Google earth/SVT

Allvarlig viltolycka på E45 i Vilhelmina

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig trafikolycka inträffade sent på onsdagskvällen på väg E45 norr om Vilhelmina. Två bilar, en husbil och en personbil, krockade båda med en älg. Åtta personer var inblandade och en man i 50-årsåldern fick föras till sjukhus. Mannen avled senare av sina skador.

Vid 23-tiden på onsdagskvällen inträffade en trafikolycka strax norr om Vilhelmina på väg E45. En husbil och en personbil krockade båda med en älg.

– I samband med att en husbil och personbil möts, så springer det upp en älg på vägen som tydligen bägge bilarna krockar med, säger Micael Degerman, räddningschef i beredskap.

Totalt var åtta personer inblandade i olyckan och några skadades lindrigt. En person fick senare lastas med ambulanshelikopter.

En man i 50-årsåldern har under natten avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan. Vägen var avstängd under räddningsarbetet som avslutades vid 01.30 på natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.