Amatörmässiga tjuvar gjorde inbrott på Västerslätt

Publicerad

Under natten larmades polisen om ett inbrott på n restaurang på industriområdet på Västerslätt i Umeå. Ett vittne såg händelsen och polisen kunde snabbt ta upp jakten på tjuvarna.

Händelsen inträffade vid halv ett- tiden under natten mot fredagen. Ett okänt antal tjuvar krossade restaurangens fönsterruta och tog med sig en kassaapparat och en mindre summa pengar. Det verkar däremot som att tjuvarna gjorde ett antal misstag under inbrottet.

– Gärningsmännen observerades av ett vittne när de springer från platsen, de filmas även av vittnet, berättar jourhavande förundersökningsledare Mats Bruhn.

Han fortsätter att berätta att de även lämnat DNA-spår på platsen i forma av blod.

– Det gör att möjligheterna att utreda ärendet ökar markant, konstaterar Bruhn.

Hittade kassaapparaten

Polispatrullen kunde vara på plats ganska snabbt efter larmet och började söka efter tjuvarna. Efter en bit kunde de hitta kassaapparaten som tjuvarna hade lämnat efter sig. Apparaten var värd betydligt mer än den pengasumma tjuvarna fått med sig uppger polisen.

Det är också osannolikt at tjuvarna skulle vara kopplade till någon av den senaste tidens mer igenomtänkta inbrottskupper.

– Graden av professionalism är verkligen låg i det här fallet, konstaterar Mats Bruhn

Polisen har ännu inte identifierat någon misstänkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer